Ureteroscopie

Introducere a unui endoscop în ureteră.

Utilizata pentru a extrage sau de a pulveriza în mod localizat calculi ai ureterei fiind contraindicată în caz de infecţie urinară.

Pentru a îndepărta calculul sunt utilizate mai multe tehnici: extrac­ţia cu ajutorul unei sonde-coşuleţ, pulverizarea cu ajutorul unei sonde ultrasonice sau electrohidraulice, sau prin fascicul laser.

Principalele complicaţii ale unei ureteroscopii sunt îngustarea cicatriceală a ureterei şi persistenţa unui frag­ment de calcul.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: