Ureteropielografie retrograda (pielonefrita retrograda)

[pielonefrita retrograda]

Examen radiologie al ureterei şi al cavităţilor rinichilor.

Scopul ureteropielografiei retrograde este de a studia căile de evacuare a urinei, plecând de la rinichi până în vezică, atunci când urografia intravenoasă nu permite observarea lor directă sau când este imposibil de realizat.

Examenul constă în radiografierea ureterelor până la bazinete după injectarea retrogradă (în sens invers scurgerii urinare) a unui produs de contrast iodatsi poate fi folostia si la persoanelor alergice la iod.Ureteropielografia retrogradă permite diagnosti­carea originii unor tulburări urinare (hematurie, calculi).Examenul este precedat de o cistoscopie cu scopul de a repera orificiile de îmbinare a ureterelor în vezică.

Riscul ce il prezinta ureterpielografia retrograda este infecţia.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: