Ureterocel

Dilataţie congenitală a extremităţii inferioare a ureterei, cauzată de o îngustare a meatului ureteral (orificiul de îmbinare a ureterei la vezică).

Complicaţiile ureterocelului sunt pielonefrita (infecţia bazinetului şi a ţesutului interstiţial al unui rinichi), prezenţa unui calcul în segmentul ureterei dilatate, tulburările de micţiune (micţiunile frecvente şi dureroase). Diagnosticul se pune pe baza ecografiei şi a urografiei intravenoase.

Dacă îngustarea este importantă, se poate fie lărgi meatul ureteral prin chirurgie endoscopică, fie se poate practica o ureterocistoneostomie (reimplantarea ureterei în vezică).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: