Uree

Substanţă azotată care provine din distrugerea proteinelor de origine alimentară sau constitutivă ale ţesu­turilor umane.

Ficatul este locul principal de sintetizare a ureei, care difuzează apoi liber în lichidele organismului şi este eli­minată în cea mai mare parte prin rinichi.

Eliminarea urinara a ureei este variabilă în funcţie de aporturile alimentare. Ea este anormal de ridicată (hiperazoturie) în caz de febră, de diabet sau în cursul anumitor intoxicaţii (cu arsenic, fosfor, stibiu), anormal de scăzută (hipoazoturie) în caz de insuficienţă renală sau de afectiune gravă a ficatului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: