Umoare apoasa

Lichid fiziologic conţinut în camera anterioară a ochiului (între cornee şi cristalin).

O creştere a secreţiei de umoare apoasă sau o piedică în excreţia ei pot provoca o creştere a presiunii intraoculare (în caz de uveită, de glaucom cu unghi deschis, de afecţiune venoasă orbitară). Pentru a face să scadă presiunea intraoculară, se poate acţiona fie micşorând secreţia fie uşurând scurgerea prin apelarea la chirurgie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Peste trei milioane de oameni expuși campaniei Un’ Doi Trei, desfășurată de Asociația OIREP Ambalaje în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor