Umar-mana (sindrom)

[sindromul Umar-mana]

Durere si o redoare unilaterala ale umărului şi ale mâinii corespunzătoare

Sindromul umăr-mână face parte din algodistrofii. De origine necunoscută, el poate surveni după un infarct miocardic (el se declanşează atunci pe partea stângă), în cursul unei zona zoster a membrului superior sau al unui traumatism important al umărului; sindromul este mai frecvent la diabetici.

Mâna afectată devine caldă, umedă, roşie şi umflată; într-un stadiu mai avansat ea poate înţepeni în semiflexie şi poate lua un aspect violaceu şi rece. Umărul este adesea foarte blocat. Sindromul dispare în majoritatea cazurilor de la sine după un an sau doi; acest interval poate fi scurtat prin fizioterapie, asociată uneori cu infiltraţii de cortico­steroizi în umăr. Vezi  Algodistrofie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica