Umar-mana (sindrom)

[sindromul Umar-mana]

Durere si o redoare unilaterala ale umărului şi ale mâinii corespunzătoare

Sindromul umăr-mână face parte din algodistrofii. De origine necunoscută, el poate surveni după un infarct miocardic (el se declanşează atunci pe partea stângă), în cursul unei zona zoster a membrului superior sau al unui traumatism important al umărului; sindromul este mai frecvent la diabetici.

Mâna afectată devine caldă, umedă, roşie şi umflată; într-un stadiu mai avansat ea poate înţepeni în semiflexie şi poate lua un aspect violaceu şi rece. Umărul este adesea foarte blocat. Sindromul dispare în majoritatea cazurilor de la sine după un an sau doi; acest interval poate fi scurtat prin fizioterapie, asociată uneori cu infiltraţii de cortico­steroizi în umăr. Vezi  Algodistrofie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?