Umar

Articulaţie care uneşte braţul de torace.

Luxaţiile de umăr sunt cele mai frecvente luxaţii.

Cea mai curentă este luxaţia anterointernă, care rezultă dintr-o mişcare violentă sau dintr-un traumatism. Partea anterioară a capsulei este lezată şi capul humeral iese din cavitatea glenoidă ajungând în axilă.

Simtome : umărul este dureros, inert şi prezintă o deformaţie caracteristică. Radiografia confirmă diagnosticul. Inlaturarea luxaţiei trebuie făcută de urgenţă, umărul este imobilizat apoi prin purtatul unei eşarfe. Deseori este necesară o reeducare. ( Forme complicate ale luxatiilor apar cind exista prezenta o fractură a capului humeral sau a glenei omoplatului )

Alte afectiuni ale umarului consta in fracturile extremităţii superioare a humerusului, periartrita umărului ( afecţiune dureroasă a umărului cauzată de o lezare a ţesuturilor fibroase şi a tendoanelor care înconjoară articulaţia)

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: