Ultraviolete ( UV)

[UV]

Radiaţii electromagnetice invizibile pentru ochiul uman cu o lun­gime de undă mai mică de 400 nanometri prezenta in razele solare ( in mod natural).

Clasificarea ulltravioletelor :

  • radiaţiile ultraviolete A (U.V.A.),cu cea mai mare lungime de undă, principalii factori ai bronzării şi ai sintetizării vitaminei D;
  • radiaţiile ultraviolete B (U.V.B.), de lungime de undă intermediară
  • radiaţiile ultraviolete C (U.V.C.), de lungimi de undă cele mai scurte.

Ultravioletele A provoacă pe termen lung, o îmbătrânire a pielii şi apariţia de leziuni degenerative cutanate. Ultra­violetele B sunt responsabile de insolaţii, arsuri care survin în cursul unei expuneri excesive la soare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica