Ultraviolete ( UV)

[UV]

Radiaţii electromagnetice invizibile pentru ochiul uman cu o lun­gime de undă mai mică de 400 nanometri prezenta in razele solare ( in mod natural).

Clasificarea ulltravioletelor :

  • radiaţiile ultraviolete A (U.V.A.),cu cea mai mare lungime de undă, principalii factori ai bronzării şi ai sintetizării vitaminei D;
  • radiaţiile ultraviolete B (U.V.B.), de lungime de undă intermediară
  • radiaţiile ultraviolete C (U.V.C.), de lungimi de undă cele mai scurte.

Ultravioletele A provoacă pe termen lung, o îmbătrânire a pielii şi apariţia de leziuni degenerative cutanate. Ultra­violetele B sunt responsabile de insolaţii, arsuri care survin în cursul unei expuneri excesive la soare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Urticaria: cauze și tratament