Ulcer solitar al rectului

Leziune rectală rara cu evoluţie cronică.

El ar putea fi un indiciu al unui prolaps al mucoasei rectale. Semne : emisia de sânge roşu, de cele mai multe ori în cantitate moderată, care însoţeşte scaunul, asociate uneori cu dureri anorectale. Rectoscopia permite diagnosticarea. Complicaţiile sunt excepţionale: hemoragie digestivă abundentă, stenoză (îngustare) rectală. Nu există risc de cancerizare.

Tratmentul constă în reglarea tranzitului (uitilizarea de laxative sau de antispasmodice), administrarea de corticosteroizi locali şi uneori o rectopexie (corectarea chirurgicală a prolapsului care constă în ridicarea rectului şi în modificarea orientării sale).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate