Tuse Convulsiva

Boală infecţioasă cauzată de bacilul lui Bordet-Gengou, Bordetella pertussis. Tusea convulsiva este transmisibila de la un individ la altul prin tuse sau stranut, incubatia fiind de cca 7 zile si nu se contacteaza decit o singura data ( este imunizata).

Simtomele cuprind o scurgere nazala insotita de o febra moderata si o tuse care poate genera voma, tuse care evolueaza intro chinta violenta urmata uneori de pauza prespiratorie cu cianoza  si cu reluarea zgomotoasa a respiratiei.

Tratementul consta in administrarea de antibiotice si sedative ale tusei, pentru copiii mici spitalizarea este necesara.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: