Tuse

Expiraţie bruscă şi zgomotoasă, reflexă sau volun­tară, asigurând expulzia aerului conţinut în plămâni.

O tuse poate avea origini foarte diverse: bronho­pulmonare (bronşită, traheită, astm, cancer bronhopulmonar, inhalare a unui corp străin, dilataţie a bronhiilor, tuber­culoză), dar şi otorinolaringologice (otită, rinofaringită, sinuzită), pleurale (pleurezie, pneumotorax), cardiace (in­suficienţă cardiacă stângă) sau digestive (reflux gastro­esofagian).

Se deosebesc două forme de tuse: tuşea umedă, care este urmată de expectoraţie, şi tuşea uscată, în care nu există expectoraţie.

Tusea nefiind decât simptomul unei boli, nu este tratată pentru ea în sine, cu medicamente antitusive, decât dacă este uscată si foarte deranjantă. Antitusivele sunt contraindicate în caz de tuse umedă deoarece suprimând tusea putind provoca o acumulare de secreţii în bronhii şi plămâni şi pot agrava jena respiratorie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: