Turner (sindrom al lui)

[sindromul Turner]

Insuficienţă ovariană cauzată de o anomalie cromozomică, conduce la malformaţii cor­porale uşoare, o înălţime mică, o absenţă a pubertăţii şi o sterilitate.

Semnele sunt variabile de la un subiect la altul si pot fi intilnite : toracele bombat, mameloanele depărtate, gâtul uneori palmat (o bandă de piele leagă baza gâtului de umăr) un cubitus valgus (deviere a antebraţului în afară, în cursul extensiei sale complete). Nu există o dezvoltare a sânilor, nici pilozitate pubiană sau axilară, nu apare fluxul menstrual, înălţimea se stabileşte în final în jur de 1-1,4 metri. Ovarele sunt de obicei atrofice, examinarea făcăndu-se prin celioscopie. Diagnosticul este confirmat de către cariotip.

Tratamentul este medicamentos constind in dozări hormonale aducind modificari, face să apară caracterele sexuale feminine, în schimb sterilitatea este definitivă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: