Tulburari cognitive

Tulburarile cognitive caracterizeaza o serie de tulburari psihice cu modificari semnificative la nivelul cunoasterii in sens deteriorativ. 

Perturbarile, deteriorarile si deficitele cognitive (de cunoastere/ cognitie = facultatea de a cunoaste) sunt in grade variate si depind de natura si evolutia tulburarii.

Printre tulburarile cognitive fac parte : deliriumul, dementa, tulburarea amnezica, tulburarea cognitiva fara alta specificatie.

Consultant de specialitate: psiholog Simona Ghinea

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal