Tularemie

Boală infecţioasă cauzată de inocularea sau ingestia unui bacii Gram negativ, Francisella tulurensis. Rozătoarele (iepurele sălbatic îndeosebi) constituie rezervorul bacilului, contaminarea se produce prin contact cutanat al unei plăgi chiar minime cu un animal infectat.

După o incubaţie de cca.4 zile, apar dureri de cap, curbaturi, febră şi frisoane. In al doilea timp apare la punctul de inoculare (un şancru) o inflamaţie a ganglionilor limfatici şi o amigdalită dure­roasă.

In absenţa tratamentului febra persistă mai multe săptămâni rar se continua cu afectiune respiratorie şi o septicemie.

Boala este tratată prin administrarea de antibiotice din familia ciclinelor timp de zece zile.

Prevenirea se face prin vaccinarea a persoanelor care au grad ridicat de contaminare, persoanelor expuse prin profesia lor la contaminare (tăbăcari, vânzători de vânat, bucătari ).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: