Tuberculina

Produs concentrat la căldură rezultat din filtrarea unei culturi de bacili tuberculoşi (bacilii lui Koch), utilizat pentru căutarea pătrunderii bacilului Koch în organism.

Cercetarea sensibilităţii la tuberculină permite să se stabilească dacă un subiect a fost deja în contact cu bacilul lui Koch, fie spontan (primo-infecţie), fie după vaccinare cu B.C.G. (o reacţie pozitivă atestând în acest caz succesul vaccinării).

O reacţie pozitivă se traduce printr-o reacţie dermică specifică (induraţie) Ia locul de aplicare sau de injectare a tuberculinei.

Intradermoreacţia lui Mantoux este metoda cea mai sensibilă şi cea mai utilizată. Ea constă într-o injecţie intradermică pe braţ sau pe coapsă. Reacţia este citită peste 72 ore. Atunci când reacţia este pozitivă se dezvoltă la punctul de injectare o papulă centrală indurată şi roşie. In caz de reacţie negativă injecţia este făcută din nou cu un număr mai mare de unităţi de tuberculină.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: