Tromboliza

Metodă terapeutică ce constă în injec­tarea unei substanţe trombolitice (denumită şi fibrinolitică), substanţă capabilă să dizolve un cheag sangvin.

Alergii la tromboliticele utilizate, stare de şoc, complicaţii hemoragice, tulburări ale ritmului legate de dezobstrucţia vasului vătămat sunt efecte care pot apărea.

Această metodă este contraindicată în caz de operaţie chirurgicală datând mai puţin de 7 zile, de accident vascular cerebral recent, de leziune susceptibilă să sângereze (ca un ulcer digestiv), de puncţie arterială recentă sau de pacient prea în vârstă.

Rezultataele sunt cu atât mai bune cu cât tromboliza se face mai devreme, în primele ore care urmează constituirii cheagului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica