Tritanopie

Anomalie congenitală rară a vederii culorilor, caracterizată prin imposibilitatea de a distinge diverse culori ale spectrului luminos, de la verde la violet.

Culorile roşie şi verde nu sunt afectate. Este asociată cu o deficienţă în funcţionare sau absenţă fotoreceptorului conului sensibil la albastru. Boala este cauzată de mutaţii punctuale în gena care codifică pigmentul vizual albastru.

Persoanele cu tritanopie, cunoscută şi sub numele de deficienţă de culoare albastru-galben, percep albastru ca verde, iar galben apare violet sau gri deschis. Tritanopia este o afecţiune extrem de rară care afectează bărbaţii şi femeile în mod egal.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică