Tratament

Totalitate a metodelor întrebuinţate pentru a lupta împotriva unei boli şi a încerca să fie vindecată.

Se deosebesc patru, după scopul lor.

Tratamentele curative se desfăşoară în mai multe faze: tratament de atac, iniţial şi intensiv, urmat la nevoie de un tratament de întreţinere, mai puţin dificil, dar adesea mai îndelungat.

Tratamentele paliative privesc măsurile care pot să fie utilizate atunci când o boală gravă, un cancer de exemplu, se apropie de deznodământ, cu scopul de a-i permite bolnavului să trăiască în condiţiile cel mai puţin neplăcute.

Tratamentele preventive caută să împiedice apariţia unei boli, prin vaccinare de exemplu, ori să suprime un factor de risc (lupta împotriva tabagismului sau a hipercolestero- lemiei).

Tratamentele simptomatice vizează ameliorarea simpto­melor unei boli fără ca totuşi să lupte împotriva cauzelor sau chiar a naturii acestei boli; prescrierea de analgezice, care atenuează durerea, este un exemplu în acest sens.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.