Traheita

Inflamaţie acută sau cronică a mucoasei care acopera interiorul traheei.

O traheită este de origine infecţioasă (bacteriană sau virală), uneori iritativă (provocată, de exem­plu , de inhalarea de substanţe toxice – produse clorate mai ales). Forma cea mai curent întâlnită este traheita acută virală, care se răspândeşte prin epidemii de primăvară şi de toamnă şi care se vindecă spontan în câteva zile. O traheită este de cele mai multe ori asociată cu o rino­faringită, cu o laringită sau cu o bronşită (inflamaţie, respectiv a rinofaringelui, a laringelui sau a bronhiilor; în acest ultim caz se vorbeşte de traheobronşită).

O traheită se manifestă prin chinte de tuse persistente, care provoacă o durere toracică. In prima faza această tuse este uscată, apoi este însoţită de expectoraţie în caz de extindere a inflamaţiei la bronhii.

Tratamentul este cel al simptomelor traheitei (medicamente antitusive), antibioti­cele nu sunt prescrise decât în caz de infecţie bacteriană.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.