Trahee

Conduct care face să comunice laringele cu bronhiile şi serveşte ia trecerea aerului.

Peretele traheei este format dintr-o suprapunere de inele cartilaginoase orizontale în formă de potcoavă, care, în spate, sunt închise printr-un ţesut muscular. Traheea este situată în faţa esofagului, de care aderă strâns. Ea vine în continuarea laringelui, apoi se divide la înălţimea celei de a 5-a vertebre dorsale în două bronhii principale, dând naştere arborelui bronşic drept şi arborelui bronşic stâng.

Traheea poate fi sediul unei infecţii (traheită, traheobronşită), al unei tumori (cancer al traheei).Unele boli se traduc printr-o afectare a traheei: traheomalacie (ramolire) a traheei, policondrită atrofiantă (degenerescenţă) etc.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Dan Benția, Sanador: cum se evaluează și tratează un accident vascular cerebral