Tractiune

Manevră care constă în tragerea unei părţi a unui membru sau a coloanei vertebrale cu scopul de a obţine un efect terapeutic sau analgezic.

Mai multe feluri de leziuni traumatice pot beneficia de o tracţiune înainte de tratamentul lor chirur­gical: fracturile coloanei vertebrale, cele ale femurului sau ale colului femural etc.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica