Toxocaroza

Toxocaroza (Larva migrans viscerală) este o boală parazitară provocată de infestarea cu larve de ascaris (viermi paraziţi ai intestinului subţire) provenind de la animale, mai frecvent de la câini şi pisici.

Contaminarea se produce datorită contactului cu aceste animale sau prin ingerarea ouălelor acestor larve care, fiind prezente în fecalele animalelor, ajung să contamineze mediul (apa de băut, fructele sau legumele).

Ouălele ajunse la nivelul intestinului eclozează, trec în circulaţia sanguină larvele migrând astfel în diferite organe precum în ficat, plămâni, uneori în creier sau ochi unde trăiesc până la 2 ani.

Simptomele constau în febră, oboseală, dificultăţi de respiraţie, tuse, urticarie, diaree, mărirea în volum a ficatului ce poate determina dureri difuze.

Diagnosticul se face în baza simptomelor însoţite de anumite analize medicale.

Tratamentul se bazează pe medicamente specifice prescrise de medic.
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?