Toxocaroza

Toxocaroza (Larva migrans viscerală) este o boală parazitară provocată de infestarea cu larve de ascaris (viermi paraziţi ai intestinului subţire) provenind de la animale, mai frecvent de la câini şi pisici.

Contaminarea se produce datorită contactului cu aceste animale sau prin ingerarea ouălelor acestor larve care, fiind prezente în fecalele animalelor, ajung să contamineze mediul (apa de băut, fructele sau legumele).

Ouălele ajunse la nivelul intestinului eclozează, trec în circulaţia sanguină larvele migrând astfel în diferite organe precum în ficat, plămâni, uneori în creier sau ochi unde trăiesc până la 2 ani.

Simptomele constau în febră, oboseală, dificultăţi de respiraţie, tuse, urticarie, diaree, mărirea în volum a ficatului ce poate determina dureri difuze.

Diagnosticul se face în baza simptomelor însoţite de anumite analize medicale.

Tratamentul se bazează pe medicamente specifice prescrise de medic.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: