Tomoscintigrafia

Tehnică de imagerie medicală bazată pe detectarea – cu o cameră specială – a radiaţiilor gamma emise de o substanţă radioactivă introdusă în organism (scintigrafie), ceea ce permite obţinerea de imagini în secţiune (tomografii) ale diferitelor organe. (SPECT -Single Photon Emission Computed Tomography )

Cele două aplicaţii majore ale tomoscintigrafiei sunt explorarea inimii şi cea a creierului.

Tomoscintigrafia constă în reprezentarea în trei dimensiuni a unei părţi a corpului, plecând de la secţiuni zise tomografice, obţinute la rândul lor prin combinarea a numeroase imagini luate sub unghiuri diferite. Acestea din urmă sunt imagini scintigrafice, obţinute prin înregistra­rea radiaţiei gamma emise de o substanţă radioactivă (trasor radioactiv) introdusă în organism.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica