Tomografie prin emisie de pozitroni

Tehnică de imagerie medicală bazată pe detecţia a radiaţiilor asociate pozitronilor (particule elementare uşoare de aceeaşi masă cu electronii, dar cu încărcătură electrică pozitivă) emişi de o substanţă radio­activă introdusă în organism, care permite obţinerea de imagini în secţiune (tomografii) ale unor organe. ( Positrons Emission Tomography -PET).

Permite obţinerea unei imagini în secţiune intr-un interval de timp foarte mic ( citeva secunde), putind fi observate fenomenelor fiziologice ca: debitul sau volumul sangvin, metabolismul glucozei sau al oxigenului, sinteza proteinelor etc. Această tehnică este utilizată pentru examinarea inimii şi creierului, dar sunt posibile şi examinările oaselor, rinichilor şi plămânilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.