Tofus

Depunere de cristale de acid uric, formată sub pielea tumefacţiilor, rozalii sau albicioase.

Tofusul se formează în caz de creştere de lungă durată a nivelului sangvin de acid uric.  Aceştia sunt noduli subcutanaţi (diametru de ordinul milimetrilor până la mai mulţi centimetri) de consistenţă moale la inceput, dură – atunci când s-au format mai demult. Nedureroşi, ei sunt amplasaţi în general pe coate, pe degete, pe degetul mare de la picior şi pe pavilionul urechilor. Netratat, tofusul poate să se ulcereze, lăsând să iasă în afară un conţinut păstos sau cretos.

Tratamentul tofusului este cel al bolii în cauză insotit de regim alimentar, si taratament medicamentos. Nodulii pot fi îndepărtaţi pe cale chirurgicală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica