Tiroidian (hormon)

[hormon tiroidian]

Hormon sintetizat de către glanda tiroidă şi utilizat în tratamentul disfuncţiilor tiroidiene

Hormonii tiroidieni cuprind două substanţe; ambele conţin iod, tiroxina (denumită şi tetraiodotironină, ori T4) şi triiodotironină (sau T3). Hormonii tiroidieni stimulează consumul de oxigen tisu­lar şi celulele organismului, participă Ia metabolismul lipidelor şi glucidelor. Sunt indispensabili creşterii şi maturării scheletului şi sistemului nervos.

Hormonii tiroidieni sunt utilizaţi în caz de hipotiroidie. O supradoză provoacă o tireotoxicoză, un fel de hipertiroidie acută şi gravă caracterizată prin tulburări cardiace, o diaree, o pierdere în greutate

La subiec­tul vârstnic tratamentul chiar în doze normale poate genera tulburări cardiace (angină pectorală, infarct.)

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica