Tireostimulina (horrmon tireotrop)

[horrmon tireotrop]

Hormon secretat de către ante­hipofiză (partea anterioară a hipofizei, mică glandă endocrină situată la baza creierului) şi destinată stimulării sintezei hormonilor tiroidieni, precum şi creşterii şi proli­ferării celulelor tiroidiene. ( TSH Thyroid Stimulating Hormone, hormon stimulant al tiro­idei).

Producţia sa este stimulată de un hormon hipotalamic, tiroliberina (sau TRH) şi este reglată de către hormonii tiroidieni.

Tireostimulină poate fi măsurată în sânge. Acest dozaj este foarte util pentru supravegherea trata­mentelor cu hormoni tiroidieni. Nivelul sangvin normal variază între 0,2 şi 3 microunităţi pe mililitru.

O creştere a nivelului tireostimulinei din sange indica o hipotiroidie (micşorare a secreţiei de hormoni tiroidieni) de origine tiroidiană, diminuarea sa este adesea reflectarea unei hipertiroidii (creşterea secreţiei de hormoni tiroidieni).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica