Tinitus

[sunete în urechi, zgomote în urechi, ţiuituri în urechi]

Tinitusul reprezintă sunetul din ureche asemănător unui ţârâit apărut fără a exista un zgomot sonor. Sunetul poate mima zgomote precum zumzet, ţârâituri, clicuri, fluierături, zăngănituri sau şuierături.

Este o problemă comună, des întâlnită, care afectează între 15% şi 20% de persoane. Tinitus nu este o afecţiune în sine, ci un simptom al unei condiţii precum pierderea auzului odată cu înaintarea în vârstă, o intervenţie sau chiar o tulburare a sistemului circulator.
Apare frecvent şi variază ca gravitate, putând fi doar un simptom agasant, enervant, deranjant.

Cu toate astea, tinitus nu este un semn al unei afecţiuni serioase, deşi odată cu înaintarea în vârstă se poate agrava, dar poate fi îmbunătăţită cu ajutorul tratamentului.

Vezi mai multe despre Tinitus în categoria Semne şi simptome.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex