Timus

Glandă mică situată în cavitatea toracică în faţa traheei a cărei funcţie este aceea de a produce limfocite­le T (tip de globule albe care au un rol esenţial în răspunsul imunitar al organismului).

Timusul începe să se atrofieze la pubertate, involuţia continuă la vârsta adultă când va fi menţinută doar o mică producţie de limfocite T, reînnoirea lor fiind asigurată în organele limfoide periferice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice