Timpanometrie

Examen care are drept scop evalu­area variaţiilor de presiune a căsuţei timpanului (partea urechii medii care conţine oscioarele) mai rar studierea supleţei timpanului şi a lanţului de oscioare ale urechii medii.

Timpanometria permite să se pună în evidenţă o otită seroasă (presiune anormal de joasă a căsuţei timpanului) sau să se diagnosticheze o fractură sau o luxaţie a oscioa­relor (elasticitate excesivă a lanţului de oscioare).

Timpanometria constă în introducerea în conductul auditiv extern a unei sonde dotate cu un microfon.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica