Tifos

Boală infecţioasă şi contagioasă cauzată de diverse rickettsii.

Tifosul exantematic (tifosul european de păduche) cauzat de Rickettsia prowazecki este transmis omului prin înţepătura sau prin dejecţiile păduchelui (animalul vector) plecând de la omul purtător de rickettsii.

Tifosul muriri, provocat de Rickettsia typhi (sau Rickettsia mooseri), este o infecţie de o gravitate mai mică transmisă prin purecii şobolanului si afectează rar omul.

Incubaţia tifosului poate dura trei săptămâni. Boala se declaseaza brutal prin frisoane, dureri dor­sale şi musculare, cefalee violentă, febră urmata de confuzie mintală, de stare de prostraţie, de delir, iar bătăile sale cardiace slăbesc în intensitate. O erupţie cutanată de pete roşii se întinde pe toată suprafaţa corpului. Com­plicaţiile ce pot apare sunt de natura cardiaca, arteriala şi nervoasa.

Tratamentul constă în administrarea pe cale orală de antibiotice din grupa ciclinelor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica