Testicul (torsiune de)

[torsiune de testicul]

Infăşurare a cordonului spermatic în jurul său, provocând o oprire a vascularizării testiculului. SlNONIM: torsiune a cordonului spermatic.

Torsiunea este favorizată de o mobilitate anormală a testiculului în bursa sa, de exemplu atunci când este prost legat de membranele care îl înconjoară.

Ea se manifestă prin apariţia brutală a unei dureri testiculare unilaterale, care iradiază spre regiunea inghinală şi abdo­men, cu greţuri, în absenţa tratamentului testiculul poate să se necrozeze.  Torsiunea de testicul constituie o urgenţă. Deschiderea chirurgicală a bursei permite desrăsucirea pediculului spermatic si testiculul este fixat de peretele scrotal daca testicolul este necrozat se impune ablaţia sa. In toate cazurile testiculul opus prezintă aproape întotdeauna aceleaşi anomalii iar acesta trebuie să fie fixat în scop preventiv.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea