Testicul (torsiune de)

[torsiune de testicul]

Infăşurare a cordonului spermatic în jurul său, provocând o oprire a vascularizării testiculului. SlNONIM: torsiune a cordonului spermatic.

Torsiunea este favorizată de o mobilitate anormală a testiculului în bursa sa, de exemplu atunci când este prost legat de membranele care îl înconjoară.

Ea se manifestă prin apariţia brutală a unei dureri testiculare unilaterale, care iradiază spre regiunea inghinală şi abdo­men, cu greţuri, în absenţa tratamentului testiculul poate să se necrozeze.  Torsiunea de testicul constituie o urgenţă. Deschiderea chirurgicală a bursei permite desrăsucirea pediculului spermatic si testiculul este fixat de peretele scrotal daca testicolul este necrozat se impune ablaţia sa. In toate cazurile testiculul opus prezintă aproape întotdeauna aceleaşi anomalii iar acesta trebuie să fie fixat în scop preventiv.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica