Test de personalitate

Probă standardizată care permite studiul caracterului unui subiect sau deter­minarea, pe plan psihiatric, a stării sale sau a tendinţelor sale patologice.

Testul de aperceptie tematica (T.A.T.) utilizează planşe cu imagini care urmăresc să-i inspire subiectului scenarii, reacţii legate de scenele reprezentate.

Testul omuleţului se adresează copiilor mici. Acesta constă în punerea copiilor să deseneze un omuleţ; spre vârsta de 4 ani, „omuleţul-mormoloc”, la care capul şi corpul sunt dintr-o bucată, este înlocuit cu o reprezentare mai diferen­ţiată care dovedeşte o dezvoltare psihoafectivă normală.

Testul lui Rorschach constă în punerea subiectului să comenteze o seric de pete de cerneală.

Testul MMPI comportă mai multe chestionare al căror scor eviden­ţiază caracterul şi tendinţele afective profunde ale subiectului. (Minnesota Multiphasic Personality Inventory sau testul lui Minnesota de evaluare multifazică a personali­tăţii)

Testele de personalitate nu sunt decât tehnici de completare şi nu pot înlocui evaluarea individului în cursul unei relaţii interpersoane.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica