Test de inteligenta

Probă standardizată ce permite evaluarea capacităţilor intelectuale ale unui subiect prin comparare cu o medie stabilită pentru totalitatea indivizilor care au fost supuşi aceleiaşi probe.

Printre testele de inteligenţă, sunt utilizate mai ales două.

Testul lui Binet-Simon măsoară vârsta mintală reală în raport cu vârsta biologică. Ulterior el a fost perfecţionat ca test de performanţă, ori coeficientul intelectual (Q.I.).

Testul lui Weschler-Bellevue este destinat explorării totalităţii funcţionării psihice a subiectului. El constă dintr-o baterie de teste care pun în joc diferite operaţii intelectuale: ordonarea imaginilor, asocierea diferitelor elemente, reconstituirea unor figuri geometrice etc.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Adriana Lucia Celebidache: beneficiile laserului în stomatologie