Test de inteligenta

Probă standardizată ce permite evaluarea capacităţilor intelectuale ale unui subiect prin comparare cu o medie stabilită pentru totalitatea indivizilor care au fost supuşi aceleiaşi probe.

Printre testele de inteligenţă, sunt utilizate mai ales două.

Testul lui Binet-Simon măsoară vârsta mintală reală în raport cu vârsta biologică. Ulterior el a fost perfecţionat ca test de performanţă, ori coeficientul intelectual (Q.I.).

Testul lui Weschler-Bellevue este destinat explorării totalităţii funcţionării psihice a subiectului. El constă dintr-o baterie de teste care pun în joc diferite operaţii intelectuale: ordonarea imaginilor, asocierea diferitelor elemente, reconstituirea unor figuri geometrice etc.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.