Termoreglare

Menţinere de către organism a propriei sale temperaturi.

Termoreglarea este o funcţie complexă aflată sub coman­da sistemului nervos central, în principal a hipotalamusului (ansamblu de formaţii cenuşii situate în al treilea ventricul, în centrul creierului).

Temperatura corpului este rezultatul fenomenelor con­jugate de producere şi de pierdere a căldurii. Căldura produsă, care se adaugă căldurii primite din exterior, rezultă din reacţiile chimice intracelulare şi din contracţiile mus­culare. Pierderea se face spontan prin piele; ea este favori­zată de vasodilataţia superficială (dilataţia vaselor sangvine ale pielii) şi de sudaţie, urmată de evaporarea sudorii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica