Termometru

Instrument destinat măsurării tem­peraturii corpului.

Temperatura poate fi luată în rect (temperatura rectală), în scobitura axilei (temperatura axilară) sau în gură, sub limbă (temperatura bucală). Termometrul trebuie să fie ţinut 1 minut în rect,

până la 5 minute în celelalte două cazuri. Temperatura rectală şi temperatura bucală sunt cele mai apropiate de temperatura centrală a corpului; temperatura axilară este mai mică cu 0,5 grade care trebuie adăugate pentru a cunoaşte temperatura reală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice