Termometru

Instrument destinat măsurării tem­peraturii corpului.

Temperatura poate fi luată în rect (temperatura rectală), în scobitura axilei (temperatura axilară) sau în gură, sub limbă (temperatura bucală). Termometrul trebuie să fie ţinut 1 minut în rect,

până la 5 minute în celelalte două cazuri. Temperatura rectală şi temperatura bucală sunt cele mai apropiate de temperatura centrală a corpului; temperatura axilară este mai mică cu 0,5 grade care trebuie adăugate pentru a cunoaşte temperatura reală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.