Terapie comportamentala

Metodă de tratament al tulburărilor mintale constând în decondiţionarea şi învăţarea cu scopul de a înlocui un comportament neadap­tat printr-un comportament adaptat.

Este folosita in tratarea  nevrozelelor (fobie, isterie de con­versie), tulburărilor sexuale (ejaculare precoce, impotenţă, vaginism, frigiditate) şi unele stări psihotice. Terapiile comportamentale se mai dovedesc eficace în problemele conjugale şi familiale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos