Tenosinovita

Inflamaţie a tecii sinoviale (mem­brana seroasă care înconjoară unele tendoane şi facilitează alunecarea lor).

Principalele tendoane înzestrate cu o teacă sinovială sunt cele ale muşchilor extensori şi flectori ai degetelor de la mâini şi de la picioare.

Tenosinovitele pot fi cauzate de un surmenaj al articulaţiei, de un reumatism inflamator (poliartrită reuma­tismală, îndeosebi), de o infecţie bacteriană (stafilococie, tuberculoză) sau de o boală inflamatorie locală,

Simptomele sunt aceleaşi cu cele ale unei tendinite: umflătură, durere accentuată la palpare şi atunci când tendonul este mobilizat.

Tratamentul consta intr-o curăţare chirurgicală atunci când tenosinovita este infecţioasă, asociata cu o antibioterapie adec­vată. In alte cazuri, tratamentul se bazează doar pe punerea în repaus a zonei dureroase şi pe luarea de antiinflamatoare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.