Tenosinovita

Inflamaţie a tecii sinoviale (mem­brana seroasă care înconjoară unele tendoane şi facilitează alunecarea lor).

Principalele tendoane înzestrate cu o teacă sinovială sunt cele ale muşchilor extensori şi flectori ai degetelor de la mâini şi de la picioare.

Tenosinovitele pot fi cauzate de un surmenaj al articulaţiei, de un reumatism inflamator (poliartrită reuma­tismală, îndeosebi), de o infecţie bacteriană (stafilococie, tuberculoză) sau de o boală inflamatorie locală,

Simptomele sunt aceleaşi cu cele ale unei tendinite: umflătură, durere accentuată la palpare şi atunci când tendonul este mobilizat.

Tratamentul consta intr-o curăţare chirurgicală atunci când tenosinovita este infecţioasă, asociata cu o antibioterapie adec­vată. In alte cazuri, tratamentul se bazează doar pe punerea în repaus a zonei dureroase şi pe luarea de antiinflamatoare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici