Temperatura

Gradul de căldură a corpului.

Temperatura corporală este menţinută constantă (homeotermic) printr-o reglare fiziologică.Temperatura corpului uman are o valoare medie de 37°C. Ea variază în mod normal de la 36,5°C (către ora 3 dimineaţa) la 37,2°C (către ora 6 scara). In plus, la femei, temperatura variază în mod normal în cursul ciclului menstrual: o fază cu tem­peratură minimă se observă de la fluxul menstrual până la ovulaţie, o fază cu temperatură maximă urmează ovulaţiei.

Temperatura corpului poate fi afectată sau dereglată prin infecţii, afecţiuni tiroidiene, unele tumori, ori printr-o prea îndelungată expunere Ia frig sau la o căldură excesivă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.