Temperatura

Gradul de căldură a corpului.

Temperatura corporală este menţinută constantă (homeotermic) printr-o reglare fiziologică.Temperatura corpului uman are o valoare medie de 37°C. Ea variază în mod normal de la 36,5°C (către ora 3 dimineaţa) la 37,2°C (către ora 6 scara). In plus, la femei, temperatura variază în mod normal în cursul ciclului menstrual: o fază cu tem­peratură minimă se observă de la fluxul menstrual până la ovulaţie, o fază cu temperatură maximă urmează ovulaţiei.

Temperatura corpului poate fi afectată sau dereglată prin infecţii, afecţiuni tiroidiene, unele tumori, ori printr-o prea îndelungată expunere Ia frig sau la o căldură excesivă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie