Telemonitorizare fetala

Sistem de înregistrare la distanţă a zgomotelor cardiace ale fătului. SINONIME: monitorizare la distanta a cordului fetal, telesupraveghere a sarcinii.

Telemonitorizarea fetală este indicată în timpul sarcinilor cu risc care nu necesită o spitalizare a femeii (întârziere moderată a creşterii intrauterine, hipertensiune arterială mo­derată, ameninţare de naştere prematură, sarcină multiplă pornind din cea de a 28-a săptămână de amenoree). Pacienta aplică pe abdomenul său un captor legat la o cutiuţă ce conţine un aparat ce înregistrează zgomotele inimii fătu­lui. Pe cutiuţă pune apoi un receptor telefonic care transmite direct, pe cale electronică, informaţiile la imprimanta calculatorului central al serviciului de obstetrică sau a calculatorului de Ia domiciliu în cazul internării la domi­ciliu, ceea ce asigură supravegherea sarcinii. Telemonitorizarea durează o jumătate de oră pe zi. In caz de anomalie sau de tulburare a ritmului, femeia este spitalizată pentru control.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica