Telangiectazie

Dilataţie permanentă a unui vas mic (arteriolă, capilar sangvin, venulă) situat în derm.

Telangiectaziile formează linii fine roşii şi violete, de câţiva milimetri până la câţiva centimetri lungime, rectilinii sau sinuoase, ele desenează adesea reţele, uneori mici stele (angioame stelare).

Se disting forme dobândite şi forme congenitale.

Telangiectaziile dobândite sunt cele mai frecvente. Unele au o cauză locală: traumatism, aplicaţie prea îndelungată de corticosteroizi, radioterapie. Altele sunt consecutive unei boli sau nu, fără cauză cunoscută.

Telangiectaziile congenitale constituie un simptom al unei afecţiuni ereditare complexe: sindromul lui Rendu-Osler, ataxie-telangiectazie

Tratamentul nu se justifică decât în caz de jenă estetică şi constă în distrugerea locală prin electrocoagulare sau prin laser cu argon a telangiectaziilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica