Tars

Schelet al părţii posterioare a piciorului.

Tarsul se compune din două părţi.

Tarsul anterior formează scheletul unei părţi din spatele piciorului; el cuprinde 5 oase scurte juxtapuse: cuboidul, scafoidul şi cele 3 oase cuneiforme. Tarsul participă la constituirea boitei plantare.

Tarsul posterior cuprinde două oase suprapuse: calcaneul (osul călcâiului) şi deasupra astragalul.

Fracturile de astragal si de calcaneu survin în cursul traumatismelor violente sau al căderilor grave. Tratamentul lor chirurgical, este adesea dificil, deoarece el trebuie să reconstituie suprafeţele articulare corecte. Necroza osului fracturat (în particular a astragalului) sau survenirea unei artroze posttraumatice constituie principalele complicaţii.

Fracturile cuneiformelor sunt tratate ca fracturi ale metatarsienelor printr-o imobilizare gipsată de până la 8 săptămâni.

Fracturile scafoidului tarsian pot să se complice cu o luxaţie care face necesară o intervenţie chirurgicală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?