Tars

Schelet al părţii posterioare a piciorului.

Tarsul se compune din două părţi.

Tarsul anterior formează scheletul unei părţi din spatele piciorului; el cuprinde 5 oase scurte juxtapuse: cuboidul, scafoidul şi cele 3 oase cuneiforme. Tarsul participă la constituirea boitei plantare.

Tarsul posterior cuprinde două oase suprapuse: calcaneul (osul călcâiului) şi deasupra astragalul.

Fracturile de astragal si de calcaneu survin în cursul traumatismelor violente sau al căderilor grave. Tratamentul lor chirurgical, este adesea dificil, deoarece el trebuie să reconstituie suprafeţele articulare corecte. Necroza osului fracturat (în particular a astragalului) sau survenirea unei artroze posttraumatice constituie principalele complicaţii.

Fracturile cuneiformelor sunt tratate ca fracturi ale metatarsienelor printr-o imobilizare gipsată de până la 8 săptămâni.

Fracturile scafoidului tarsian pot să se complice cu o luxaţie care face necesară o intervenţie chirurgicală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: