Tamponada

Totalitate a tulburărilor provocate de prezenţa de lichid sub presiune în interiorul pericardului (învelişul seros al muşchiului cardiac).

Lichidul conţinut în pericard este de cele mai multe ori format din sânge, răspândit în decursul unei intervenţii de chirurgie cardiacă.Ecocardiografia ete cea care confirmă diagnosticul. Tratamentul constă într-o puncţie imediată a pericardului, completarea acestui act cu un drenaj chirurgical.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate