Tamponada

Totalitate a tulburărilor provocate de prezenţa de lichid sub presiune în interiorul pericardului (învelişul seros al muşchiului cardiac).

Lichidul conţinut în pericard este de cele mai multe ori format din sânge, răspândit în decursul unei intervenţii de chirurgie cardiacă.Ecocardiografia ete cea care confirmă diagnosticul. Tratamentul constă într-o puncţie imediată a pericardului, completarea acestui act cu un drenaj chirurgical.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.