Talc

Substanţă sub formă de pudră obţinută din silicatul de magneziu natural.

Talcul este o pudră albă şi uşoară, utilizată pentru îngrijirile pielii (uscarea micilor leziuni ale şezutului la sugar, protecţia şi liniştirea anumitor erupţii cutanate, în particular cele din cazurile de varicelă şi zona).

Talcul poate genera Talcoza, ce reprezina o pneumoconioză (boală a plămânilor prin inhalare îndelungată de pulberi) cauzată de inhalarea de talc. Ea se observă la angajaţii din anumite industrii (talc, hârtie, pictură, cauciuc şi cosmetică).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica