Talasoterapie

Aplicarea în scopuri terapeutice a proprietăţilor climatului marin, ale apei de mare, ale nămolurilor marine, ale nisipului de pe litoralul marin şi ale algelor marine.

Principalele indicaţii ale talasoterapiei sunt reumatismele degenerative (artroza), durerile vertebrale cronice, unele tulburări ginecologice de origine funcţională (congestia micului bazin, scurgeri men­struale dificile şi dureroase sau neregulate, raporturi sexuale dureroase), tulburări gingivale (iritaţii sau congestii ale gingiilor, deşosare (dezvelirea porţiunii radiculare a unui dinte în urma retractării ţesutului gingival) sau derma­tologice (psoriazis), stări de oboseală fizică sau psihică, con­valescenţe, sechele ale traumatismelor şi cele chirurgicale.

Contraindicaţiile privesc bolile infecţioase în perioadă acută, tulburările cardiovasculare, hipertiroidia sau alergia la iod, hipertensiunea arterială, afecţiunile otorinolaringologice (ex. otită, sinuzită, laringită etc.), cancerele şi unele boli ale pielii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica