Supuratie

Producere şi scurgere de puroi.

O supuraţie este cauzată de evoluţia spontană a unei infecţii cu germeni piogeni (care provoacă apariţia puroiului).Ea poate provini dintr-o colecţie purulentă (abces), care poate fi superficială ori profund şi localizat atunci într-un viscer: ficat, plămân, creier, rinichi. O supuraţie se scurge dintr-un abces fie spontan, prin intermeidul unei fistule (canal patologic), fie prin deschidere chirurgicală.

Tratamentul unei supuraţii superficiale constă în dezinfectarea plăgii. Cel al unei supuraţii profunde necesită  un act chirurgical destinat să evacueze puroiul  şi o antibioterapie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica