Suferinta fetala

Diminuare a oxigenării şi alimentării fătului în timpul sarcinii sau al naşterii.

Suferinţa fetală poate fi cronică sau acută.

Suferinţa fetală cronică se caracterizeaza printr-o încetinire a creşterii fătului cauzată de un defect calitativ al aporturilor nutriţionale ale cărui cauze sunt diverse ( boală cardiovasculară a mamei , toxemie gravidică, leziuni ale placentei).  Ea se depistează începând din luna a 4-a de sarcină prin măsurarea înălţimii uterine şi prin măsurarea ecografică a anumitor parametri ai fătului. O suferinţă fetală importantă obligă uneori la întreruperea sarcinii pentru a salva copilul, atunci când acesta este viabil.

Suferinţa fetală acuta se observă în momentul naşterii iar cauzele sale sunt multiple (compresia cordonului, dezlipirea placentei cu constituirea unui hematom retroplacentar, contracţii uterine prea apropiate). O sufe­rinţă fetală acută se traduce printr-o incetinire a ritmul car­diac al fatului (poate coborî până la 60 bătăi pe minut) în acelaşi timp cu contracţiile uterine, ori chiar imediat după ele. Lipsa de oxigen (anoxia) poate avea consecinţe grave asupra funcţionării cerebrale ale fatului şi impune accelerarea naşterii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica