Substanta reticulara

Totalitate a celulelor nervoase dispuse în reţele dense în lungimea trunchiului cerebral (de la bulbul rahidian până la hipotalamus), în interiorul encefalului.

Rolul ei rămâne în mare parte necunoscut. Există un sistem reticular ascendent, care ar pune cortexul cerebral în stare de veghe sau de alertă (un sistem activator) şi un sistem reticular descendent care are o parte inhibitoare şi alta activatoare a motricităţii involuntare şi care ar avea un rol în controlul tonusului muscular.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea