Substanta reticulara

Totalitate a celulelor nervoase dispuse în reţele dense în lungimea trunchiului cerebral (de la bulbul rahidian până la hipotalamus), în interiorul encefalului.

Rolul ei rămâne în mare parte necunoscut. Există un sistem reticular ascendent, care ar pune cortexul cerebral în stare de veghe sau de alertă (un sistem activator) şi un sistem reticular descendent care are o parte inhibitoare şi alta activatoare a motricităţii involuntare şi care ar avea un rol în controlul tonusului muscular.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.