Stupefiant

Substanţă, medicamentoasă sau nu, a cărei acţiune sedativă, analgezică, narcotică şi/sau euforiantă provoacă în timp o obişnuinţă şi o farmacodependenţă (toxicomanie).

Anumite stupefiante,ca analgezicele opiacee (morfină, opiu etc.), care fac parte din categoria narcoticelor pot avea o utilizare terapeutică. Ele acţionează împotriva durerii insa utilizarea lor prelungită antrenează o dependenţă fizică şi/sau psihică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica