Stomatita

Orice inflamaţie a mucoasei bucale.

Stomatitele pot avea multiple cauze: infectie de origine virală (herpes, varicclă, zona etc.) sau bacteriană, alergie la un aparat dentar, ulceraţie mecanică (frecarea dinţilor de gingie, aparat dentar prost adaptat), micoză (mărgăritărel), cancer bucal etc. Ele sunt favorizate de o proastă stare generală (convalescenţă, imunodepresie, tuberculoză, alcoolism sau malnutriţie).

Simptomele depind de cauza stomatitei, durere a cavităţii bucale, creşterea salivaţiei, mucoasa bucală poate prezenta vezicule, una sau mai multe afte sau o roşeaţă difuză.

Tratamentul local al unei stomatite constă în băi de gură; tratamentul general vizează tratarea cauzei. vezi Cheilită, Gingivită, Glosită.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.